Petkelkannan kaninkasvatus - Petkelkannan breeding rabbits Kanien kasvatus vuodesta 1991 - Breeding rabbits since 1991

Tilat – Rabbitry

Kanit asuvat omissa yksiöissään tallin yhteydessä olevissa kaniloissa.

Kanilat ovat lämpötilaltaan viileämpiä kuin huonetilat, noin +10- +15 astetta. Kunnan eläinlääkäri on suorittanut meillä kanitiloihin eläinsuojelutarkastuksen.

Kaikilla kaneilla on kuivikkeena kutterinpurua ja pesälaatikoiden ohessa kuivaa heinää. Kuiva heinä tuotetaan itse ja se on laadultaan hevosheinää. Kaikki kanit pyritään opettamaan käyttämään vessalaatikoita. Kaikilla kaneilla on juomapullo.

Kaneja ruokitaan täydennysrehulla kerran päivässä, iltaisin. Kanien vesipullot sekä heinätilanne tarkistetaan aamuin illoin. Kesällä kanit saavat joka toinen päivä tuoretta heinää, joka niitetään niityltä. Talvella tuoreruokana toimivat porkkanat ja omenat, joita tulee myös hevosten käyttöön.

Kaneja juoksutetaan joko kaniloiden lattialla, erillisissä juoksutushäkeissä sekä hevosten karsinoissa. Kaneja pidetään paljon pöydällä opettelemassa näyttelykäyttäytymistä. Jokainen kani punnitaan säännöllisesti. Kynnet leikataan joka toinen kuukausi ja emoilta viikkoa ennen poikasten syntymää. Kanien vessalaatikot puhdistetaan tarpeen mukaan ja kanilat siivotaan kerran viikossa.

Kaikki kanit yksilömerkitään tatuoinnilla vasempaan korvaan sekä kasvattajanumerolla (F10) oikeaan korvaan ennen uuteen kotiin lähtemistä.

 

© Petkelkannan

Kotisivujen suunnittelua