Petkelkannan kaninkasvatus - Petkelkannan breeding rabbits Kanien kasvatus vuodesta 1991 - Breeding rabbits since 1991

Kääpiöperhoskani – Dwarf Papillon – Zwergschecken

Kääpiöperhoskani on ihannepainoltaan 1,41-2,00kg painava kanirotu, joka on kehitetty Saksassa. Rotu hyväksyttiin Pohjoismaiseen Kanistandardiin vuonna 2007. Rodun kuviointi on hyvin tarkasti rajattu näyttelykanilla. Pään kuviointi koostuu värillisistä korvista, silmärenkaista, poskipilkuista sekä perhosen muotoisesta kuonokuviosta. Rungon kuviointi koostuu selkäviivasta sekä kylkipilkuista. Pohjoismaisen standardin rotumääritelmä: Kääpiöperhoskani2019

Kääpiöperhoskanit ovat luonteeltaan aktiivisia ja uteliaita. Jalostuksessa kiinnitän huomiota luonteeseen, joten kasvattini ovat helppoja ja kilttejä käsitellä. Rodulla on hyvä lisääntymiskyky, jolloin niille saattaa tulla kasvaessaan hormonioireita. Uroskanin kastroiminen parantaa sen luonnetta lemmikkinä. Joskus myös naaraskani täytyy steriloida, jottei sille tule valeraskauksia. Toisaalta hyvä lisääntymiskyky tarkoittaa myös suuria poikueita sekä mainioita emo-ominaisuuksia. Rotu on hyvin sosiaalinen ja kanit tulevat toimeen kaniporukoissa hyvin, poikaset voivat helposti olla ensimmäiset puoli vuotta ryhmäkasvatuksessa. Rotu on myös erittäin siisti.

Kääpiöperhoskaneissa kasvatan kuviovärejä: musta-punakeltainen, musta ja sininen. Rotuun syntyy myös kokovärisiä sekä vajaakuvioisia yksilöitä. Rotu on edelleen harvinainen Pohjoismaissa.

Kasvatettavat värit /Colors

Dwarf Papillon is originally a German breed, which has been approved to Nordic Standard in year 2007. Ideal weight is between 1,41-2,00kg. I have Dwarf Papillons in tri-color black/yellow and bi-color black and blue. Breed is rather rare in Nordic and I have exported animals to Sweden, Norway, Denmark and to Estonia.

 

© Petkelkannan

Kotisivujen suunnittelua